GF Piping Systems stelt zichzelf ambitieuze milieudoelstellingen

GF Piping Systems was al bezig met duurzaamheid, lang voor het een hot item werd. Met het opstellen van zijn Strategie 2025 zet het bedrijf vandaag meer dan ooit in op dit thema. Het plaatsen van laadpalen en de elektrificatie van het wagenpark zijn daar maar 1 aspect van. We zetten minstens 75% van ons productportfolio in voor duurzame toepassingen of oplossingen en 100% van alle innovaties moeten een rechtstreekse link hebben met duurzaamheid. Tegenover een jaarlijkse groei met 6% stellen we een vermindering van onze CO2-voetafdruk met 12,5%.

Kunststof duurzaam…?
Ja, natuurlijk!

“Mensen vinden het soms vreemd dat GF Piping Systems zichzelf profileert als een duurzaam bedrijf. Op het eerste gezicht past kunststof niet in dat plaatje. Maar onze leidingsystemen in kunststof zijn niet alleen energievriendelijker in productie en transport, ze gaan ook veel langer mee. En dat zonder te lekken. Geen onbeduidend detail, als je weet dat er in Vlaanderen alleen al jaarlijks 167 miljoen liter drinkwater verloren gaat door lekkende waterleidingen.”

Opportuniteiten zien
is opportuniteiten krijgen

Medewerkers van GF Piping Systems zitten niet vastgekluisterd aan een product of sector. Ze steken voortdurend hun voelsprieten uit om marktopportuniteiten op te sporen. Vaak gaat het om een aspect van hun interessegebied, maar ze durven ook wel buiten hun comfortzone te treden. Ideeën met marktpotentieel (en een overtuigend duurzaamheidsaspect) krijgen kansen; De bedenker mag zich verdiepen in de materie en het idee uitwerken. Op die manier zagen al veel innovaties het levenslicht.

Mensen krijgen de kans om zich te verdiepen in een project

Ook al is GF Piping Systems België hoofdzakelijk een salesorganisatie, de medewerkers zijn geen traditionele ‘verkopers’ van producten of oplossingen. De ingenieurs krijgen een ‘gevarieerd menu’ aan opdrachten in uiteenlopende sectoren voorgeschoteld. Er wordt verwacht dat ze zich de processen van de klant volledig eigen maken, om vervolgens te speuren naar punten waar optimaliseringen kunnen gerealiseerd worden. Daarin schuilt precies een groot stuk van de meerwaarde die GF Piping Systems de klant wil bieden.

Virtuele opleidingen in praktische toepassingen

De zin voor innovatie zit bij GF Piping Systems niet alleen in de producten en oplossingen. Eigen medewerkers bedachten een totale nieuwe benadering van de opleidingen. In plaats van met verschillende mensen aan hetzelfde stuk te werken (waarbij ieder dus slechts een deel van de handelingen uitvoert) en na afloop met onbruikbare gemonteerde elementen te blijven zitten, kunnen de technici van de klanten aan specifieke toepassingen sleutelen in virtual reality. Resultaat? Een glimlach van oor tot oor bij de cursisten, een sterk verbeterde leercurve en een hogere performantie op de langere termijn.

This recruitment is exclusively conducted by Hudson
Visit be.hudson.com for more information.