Stap mee in ons verhaal van duurzaamheid, met kunststof in een glansrol.

Onze troeven

Duurzaamheid & ecologie


Innovatie &
uitdaging


Opleiding & ondersteuning


 

GF Piping Systems gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw en deel van de Zwitserse fabrikant Georg Fischer Corporation, is actief als toonaangevende leverancier van kunststof leidingsystemen voor zowel de Belgische als de Luxemburgse markt. Naast de verkoop van een breed gamma aan diverse producten (buizen, fittingen, meet- en controleapparatuur alsook afsluiters en bijhorende automatiserings- en verbindingstechnologie voor de industrie, gebouwentechnologie en nutsbedrijven (water en gas)), maakt GF Piping Systems België het verschil door in te zetten op oplossingen op maat via een eigen workshopafdeling. Met 20 medewerkers kent het bedrijf elk jaar een mooie groei, dit door het continu blijven inzetten op kwaliteit, innovatie en service.

Collega's aan het woord 

“Ik ben het levende bewijs van de doorgroeimogelijkheden bij GF Piping Systems”

Ik kwam in 1989 bij GF Piping Systems België terecht als sales engineer automation. Na verloop van tijd kreeg ik de kans om een beperkt team te leiden. In 1999, 10 jaar na mijn aanwerving, kwam de functie van directeur voor België vrij. Ik stelde mijn kandidaat, doorliep een vrij zware procedure, en werd benoemd. We realiseerden in de jaren een mooie groei, maar ik ben iemand die altijd nieuwe uitdagingen zoekt. Opnieuw gaf GF Piping Systems mij een kans, deze keer om GF Frankrijk te leiden, dat toen in een crisis verkeerde. Vandaag ben ik nog steeds voorzitter van de raad van bestuur van GF België en tevens lid van het directiecomité in Zwitserland als verantwoordelijke voor de EMEA-sales. Ik heb dus nog steeds een job op het raakvlak van sales en management, mijn twee grootste interessegebieden.

Dominique Van Ackere (Business Unit Manager EMEA)

“Bij GF Piping Systems mogen mensen al eens buiten de lijntjes kleuren”

Onze technisch-commerciële mensen zijn veel meer dan louter verkopers. En wij stimuleren hen om buiten hun comfortzone te treden. Een voorbeeld. Pierre, een medewerker gespecialiseerd in koeltechniek, zag marktopportuniteiten in een legionella-oplossing voor de hotelsector. Daarop kreeg hij de kans om zich te verdiepen in temperatuurbalancering in waternetwerken, gecombineerd met geavanceerde technologie, zoals digitaal gestuurde kleppen. Dat leidde tot de ontwikkeling van een belangrijke nieuwe markt in Wallonië. Ondertussen is Pierre zowat de referentiepersoon binnen GF op dit gebied.

Bart Van Bastelaere (Managing Director GF België)

“Bij GF Piping Systems zijn mensen op elk niveau toegankelijk en makkelijk aanspreekbaar.”

Na mijn studies ging ik vrijwel meteen aan de slag bij GF Piping Systems met de bedoeling een eerste werkervaring op te doen. Een werkgever in de piping-industrie was toen misschien geen evidente keuze voor een vrouw, maar ruim 15 jaar later werk ik hier nog steeds met plezier. Sterker nog, ik krijg nu de kans om door te groeien tot Marketing Manager EMEA. Wat me aanspreekt bij GF Piping Systems is de variatie, elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Ook door de voortdurende productinnovaties. En wellicht het allerbelangrijkste: de fantastische sfeer onder alle collega’s. Om het even welke functie ze hebben, want Georg Fisher heeft een vrij vlakke hiërarchische structuur.

Katleen Schottey (Marketing Coordinator GF België)

“Bij GF Piping Systems zit je niet vastgekluisterd aan je vakgebied, iedereen kan een bijdrage leveren”

Ik werk pas sinds januari bij de customer care van GF Piping Systems België, vers van de schoolbanken. De kleinschaligheid van de hoofdzetel en de aangename collegiale sfeer spraken mij meteen aan. Als bio-ingenieur vind ik ook het innovatieve en het duurzaamheidsaspect van de GF-oplossingen heel belangrijk. Ik krijg hier als jonge professional veel vrijheid en vertrouwen, het is helemaal niet zo dat alleen de eenvoudige klussen aan mij worden toegewezen. Zo voel ik dat ik echt iets bijdraag, dat ik meerwaarde creëer. Van bij mijn aanwerving werd er trouwens al gekeken hoe ik verder kan doorgroeien binnen de organisatie. Er zullen zich dus zeker nog kansen aandienen.

Margot Pennewaerde (Technical Support Engineer GF Belgium)

Jobs

Business Developer Cooling / HVAC

Technisch-commerciële netwerker en relatiebouwer

FUNCTIE

• Na de succesvolle marktintroductie van de voorgeïsoleerde COOL-FIT-leidingsystemen ben je mee verantwoordelijk voor het uitbouwen en onderhouden van een uiteenlopende klantenportefeuille: zowel eindklanten, grote installateurs, ingenieurs-, architecten- en studiebureaus als distributiekanalen in Vlaanderen.
• Je opent deuren bij nieuwe en bestaande klanten in de brede markt van koelindustrie (industriële koeling, grote HVAC-projecten, voedings- en drankenindustrie, brouwerijwereld, enz.).
• Je detecteert, met je uitmuntende technische kennis, ook bredere opportuniteiten en oplossingen op maat bij klanten. Je komt hierdoor dan ook sterk in contact met andere business units van GF waaronder gebouwentechnologie en algemene industrie (waterhygiëne, waterverzorging, reinigingstoepassingen, enz.)
• Je ontwikkelt de markt zowel op de middellange als op de lange termijn door ervoor te zorgen dat GF gespecificeerd raakt in de bestekken van de studieburelen voor projecten in de brede sector van de bouw (kantoren, hotels, ziekenhuizen, etc.).
• Je slaagt erin om, dankzij jouw technische kennis en commerciële flair, een deal af te ronden.
• Je vormt het aanspreekpunt van a tot z tijdens de totale duur van het project. Dit op het gebied van dimensionering van het leidingsysteem, het ontwerp en installatie evenals de begeleiding en opvolging.
• Je creëert bijkomende betrokkenheid naar klanten toe via het geven van producttraining en het deelnemen aan sectorgerelateerde seminaries en evenementen.
• Je staat in voor een efficiënte en correcte rapportering van je acties en resultaten.
• Je houdt je kennis continu up-to-date en hebt oog voor evoluties en trends in de markt.
• Je draagt bij tot een goede en collegiale teamsfeer.
• Je rapporteert aan de BU Manager BT/HVAC en werkt nauw samen met je collega's om als één team de vooropgestelde doelstellingen te behalen.

PROFIEL

• Je beschikt over een hoger technisch diploma, idealiter een masterdiploma.
• Je hebt ervaring in industriële koeling, ervaring met grote HVAC-projecten of ervaring in een daaraan gerelateerde werkomgeving. Kennis van gebouwentechnologie (met focus op systemen ter bestrijding van legionella) is een troef.
• Je opent graag deuren en bent een netwerker met de focus op het uitbouwen van langetermijnpartnerships en getuigt van goede projectmanagement skills.
• Je technische expertise staat je toe om breed mee te denken met klanten en projecten.
• Je bent resultaatgericht, commercieel, hands-on en pragmatisch ingesteld. Je weet van aanpakken.
• Je bent een dynamische teamplayer en communiceert zowel intern en extern op een transparante manier.
• Je beschikt over de nodige discipline en nauwkeurigheid op het gebied van rapportering.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van het Frans en Engels.

AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (wagen, bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home office te werken.

Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Senior Technical Support Engineer

Communicatieve, oplossings- en klantgerichte schakel in het technisch verkoopproces

FUNCTIE

• Je vormt als technisch expert het aanspreekpunt voor klanten. Je staat hen telefonisch en per mail te woord bij vragen over hun toepassingen en de prijzen van de volledige productenportefeuille.
• Je hebt sterke interesse in toepassingen gelinkt aan bijvoorbeeld gezond en veilig drinkwater, gebouwentechnieken, HVAC en industriële koeling. Je bent bereid om jou te verdiepen in één van deze domeinen om finaal de toepassingen te begrijpen en een gepaste oplossing aan te bieden voor de uitdaging van de klant.
• Je weet vlot en pragmatisch in te spelen op alle technische en commerciële vragen van de klanten. Je werkt een efficiënte oplossing uit met aandacht voor zowel de klant als organisatie.
• Je staat, in nauwe samenwerking met het externe salesteam, in voor de volledige afhandeling en opvolging van offertes met inbegrip van de engineeringfase en opvolging bij grotere projecten.
• Je rapporteert aan de Customer Care Manager.PROFIEL

• Je genoot een hogere technische opleiding of bent gelijkwaardig door ervaring.
• Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie binnen een technische omgeving.
• Je bent communicatief, klantgericht en administratief punctueel ingesteld.
• Kennis of interesse in het aanleren van tekenprogramma's gebruikt in de gebouwenwereld is een voordeel (Autocad – Revit – BIM – etc.).
• Je weet ad hoc in te spelen op vragen en getuigt van de nodige portie stressbestendigheid.
• Je bent een dynamische teamspeler en communiceert intern en extern op een transparante manier.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans en hebt een goede kennis van het Engels.AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu
investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home-office te werken.


Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Business Development Manager Building Technology

Voor uitbouw van het marktsegment hygiënisch watertransport (legionellabestrijding) en HVAC

FUNCTIE

• Na een eerste succesvolle marktintroductie van het GF Hycleen Automation System ter bestrijding van legionella, word je mee verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de afdeling building technology en HVAC. Jouw klantengebied omvat ziekenhuizen, hotels, rusthuizen, sportcentra, publieke gebouwen, en dergelijke. Dit via een klantenportefeuille van eindklanten, grote installateurs, ingenieurs-, architecten- en studiebureaus.
• Daarnaast werk je mee aan de verdere uitbouw van de HVAC-markt door in te zetten op duurzame koelleidingsystemen: GF Cool-Fit.
• Je detecteert met je uitmuntende technische kennis ook bredere opportuniteiten en oplossingen op maat bij klanten.
• Je ontwikkelt de markt zowel op de middellange als op de lange termijn door ervoor te zorgen dat GF gespecificeerd raakt in de bestekken van de studieburelen voor projecten in de brede sector van de bouw (kantoren, hotels, ziekenhuizen, etc.).
• Je slaagt erin om, dankzij jouw technische kennis en commerciële flair, een deal af te ronden.
• Je vormt het aanspreekpunt van a tot z tijdens de totale duur van het project op het gebied van dimensionering van het leidingsysteem, het ontwerp en installatie evenals de begeleiding en opvolging.
• Je creëert bijkomende betrokkenheid naar klanten toe via het geven van producttraining en het deelnemen aan sectorgerelateerde seminaries en evenementen.
• Je staat in voor een efficiënte en correcte rapportering van je acties en resultaten.
• Je houdt je kennis continu up-to-date en hebt oog voor evoluties en trends in de markt.
• Je draagt bij tot een goede en collegiale teamsfeer.
• Je rapporteert aan de BU Manager BT/HVAC en werkt nauw samen met je collega's om als één team de vooropgestelde doelstellingen te behalen.
PROFIEL

• Je beschikt over een hoger technisch diploma, idealiter een masterdiploma.
• Je hebt ervaring in de wereld van gebouwentechnieken en met hygiënisch transport van drinkwater.
• Je hebt kennis van, of zeer sterke interesse in de wereld van HVAC. Kennis van gebouwentechnologie (met focus op systemen ter bestrijding van legionella) is een troef.
• Je bent een netwerker met de focus op het uitbouwen van langetermijnpartnerships en getuigt van goede projectmanagement skills.
• Je technische expertise staat je toe om breed mee te denken met klanten.
• Je bent resultaatgericht, commercieel, hands-on en pragmatisch ingesteld. Je weet van aanpakken.
• Je bent een dynamische teamspeler en communiceert intern en extern op een transparante manier.
• Je beschikt over de nodige discipline en nauwkeurigheid op het gebied van rapportering.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van Frans en Engels.

AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (wagen, bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home office te werken.

Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Business Development Manager Building Technology

Pour le développement du segment de marché Transport hygiénique de l'eau (lutte contre les légionelles) et HVAC

FONCTION

• Le lancement et la commercialisation par GF de l'Hycleen Automation System visant à lutter la création de légionnelles fût un succès. Vous êtes responsable de la poursuite de ce développement et du développement du département Building Technology et HVAC. Votre clientèle est composée d'hôpitaux, hôtels, maisons de repos, centres sportifs, bâtiments publics et autres, via un portefeuille clients de clients finaux, grands installateurs, bureaux d'ingénieurs, d'architectes et bureaux d'études.
• Vous participez au développement du marché de l' HVAC en misant sur les systèmes de tuyauteries de refroidissement durables GF COOL-FIT.
• Grâce à vos excellentes connaissances techniques, vous identifiez de plus larges opportunités et développez des solutions sur mesure pour les clients.
• Vous développez le marché aussi bien à moyen terme qu'à long terme en faisant en sorte que GF soit repris spécifiquement dans les cahiers des charges de bureaux d'études pour des projets dans le secteur de la construction (bureaux, hôtels, hôpitaux…).
• Vos connaissances techniques et votre sens commercial sont vos principaux atouts pour conclure vos ventes.
• Vous êtes le point de contact pendant toute la durée du projet, pour le dimensionnement du système de tuyauteries, la conception et l'installation ainsi que l'encadrement et le suivi.
• Vous créez une implication supplémentaire à l'égard des clients en donnant des formations sur les produits et en participant à des séminaires et événements dans le secteur.
• Vous rapportez efficacement et correctement vos actions et résultats à votre manager.
• Vous maintenez vos connaissances à jour en permanence et suivez avec attention les évolutions et tendances sur le marché.
• Vous contribuez à la bonne ambiance au sein de l'équipe.
• Vous rapportez au BU Manager BT/HVAC et travaillez en étroite collaboration avec vos collègues afin d'atteindre, en équipe, les objectifs visés.


PROFIL

• Vous êtes titulaire d'un diplôme technique supérieur, idéalement un diplôme de master.
• Vous avez de l'expérience dans le domaine des techniques du bâtiment et le transport hygiénique d'eau potable.
• Vous disposez de connaissances du secteur HVAC ou témoignez un vif intérêt à son égard. Une connaissance de la technologie des bâtiments (plus spécifiquement des systèmes pour combattre les légionelles) est un atout.
• Vous êtes un réseauteur qui vise à développer des partenariats à long terme et dispose de bonnes compétences en matière de gestion de projets.
• Votre expertise technique vous permet de réfléchir largement avec les clients.
• Vous êtes orienté(e) résultat, avez un bon sens commercial, vous adoptez une approche pratique et êtes pragmatique.
• Vous jouez un rôle dynamique au sein de votre équipe et communiquez avec transparence aux niveaux interne et externe.
• Vous disposez de la discipline et de la précision nécessaires en matière de rapportage.
• Vous parlez couramment néerlandais et avez une bonne connaissance du français et de l'anglais.OFFRE

• Une fonction variée à responsabilité, riche en défis, dans une entreprise stable et financièrement saine.
• Une entreprise axée sur les tendances majeures en matière de solutions de durabilité.
• Une équipe collégiale et dynamique, avec des lignes de communication courtes, où vous pouvez faire la différence.
• La possibilité de contribuer à la poursuite de la croissance et au développement de la position sur le marché du bureau de vente belge, qui peut souvent montrer l'exemple au sein du groupe et investit en permanence dans la formation et les technologies de pointe (réalité virtuelle, par exemple).
• Des possibilités de formation continue pour vous développer et évoluer au sein de l'organisation.
• Un package salarial compétitif, assorti d'avantages extralégaux (voiture, bonus, assurances, smartphone, ordinateur portable, etc.), correspondant à votre expérience et la possibilité de travailler à domicile.
Des questions ? Contactez Annelies Vanderbauwhede au +32 9 243 89 52.

Technical Support Engineer

Communicatieve, oplossings- en klantgerichte schakel in het technisch verkoopproces

FUNCTIE

• Je vormt als technisch expert het aanspreekpunt voor klanten. Je staat hen telefonisch en per mail te woord bij vragen over hun toepassingen en de prijzen van de volledige productenportefeuille.
• Je hebt sterke interesse in toepassingen gelinkt aan bijvoorbeeld gezond en veilig drinkwater, gebouwentechnieken, HVAC en industriële koeling. Je bent bereid om jou te verdiepen in één van deze domeinen om finaal de toepassingen te begrijpen en een gepaste oplossing aan te bieden voor de uitdaging van de klant.
• Je weet vlot en pragmatisch in te spelen op alle technische en commerciële vragen van de klanten. Je werkt een efficiënte oplossing uit met aandacht voor zowel de klant als organisatie.
• Je staat, in nauwe samenwerking met het externe salesteam, in voor de volledige afhandeling en opvolging van offertes met inbegrip van de engineeringfase en opvolging bij grotere projecten.
• Je rapporteert aan de Customer Care Manager.


PROFIEL

• Je genoot een hogere technische opleiding of bent gelijkwaardig door ervaring.
• Je bent communicatief, klantgericht en administratief punctueel ingesteld.
• Kennis of interesse in het aanleren van tekenprogramma's gebruikt in de gebouwenwereld is een voordeel (Autocad – Revit – BIM – etc.).
• Je weet ad hoc in te spelen op vragen en getuigt van de nodige portie stressbestendigheid.
• Je bent een dynamische teamspeler en communiceert intern en extern op een transparante manier.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van het Engels. Kennis van Frans is een troef.


AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home office te werken.


Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Technical Support Engineer

Maillon communicatif, orienté solution et client dans le processus de vente technique

FUNCTION

• En qualité d'expert technique, vous êtes le point de contact des clients et êtes à leur disposition par téléphone et par e-mail pour toute question concernant les applications et les prix de l'ensemble du portefeuille de produits.
• Vous témoignez un vif intérêt pour des applications liées, par exemple, à l'eau potable saine et sûre, aux techniques du bâtiment, au CVC et à la réfrigération industrielle. Vous êtes disposé(e) à vous perfectionner dans l'un de ces domaines afin de comprendre les applications et d’apporter une solution adéquate pour le défi du client.
• Vous savez répondre rapidement et de manière pragmatique à toutes les questions techniques et commerciales des clients. Vous élaborez une solution efficace, en étant attentif aussi bien au client qu'à l'organisation.
• En étroite collaboration avec l'équipe de vente externe, vous vous chargez du traitement et du suivi des offres, y compris la phase d'ingénierie et le suivi des projets de grande envergure.
• Vous rapportez au Customer Care Manager.


PROFIL

• Vous avez suivi une formation technique supérieure ou possédez un niveau équivalent par l'expérience.
• Vous êtes communicatif(-ve), orienté(e) client et ponctuel(le) sur le plan administratif.
• La connaissance de programmes de dessin utilisés dans le secteur du bâtiment (Autocad, Revit, BIM, etc.), ou un intérêt pour leur apprentissage, constitue un avantage.
• Vous savez répondre de manière ad hoc aux questions et faites preuve de résistance au stress.
• Vous jouez un rôle dynamique au sein de votre équipe et communiquez avec transparence aux niveaux interne et externe.
• Vous parlez couramment français et avez une bonne connaissance de l'anglais et du néerlandais.


OFFRE

• Une fonction variée à responsabilité, riche en défis, dans une entreprise stable et financièrement saine.
• Une entreprise axée sur les tendances majeures en matière de solutions de durabilité.
• Une équipe collégiale et dynamique, avec des lignes de communication courtes, où vous pouvez faire la différence.
• La possibilité de contribuer à la poursuite de la croissance et au développement de la position sur le marché du bureau de vente belge, qui peut souvent montrer l'exemple au sein du groupe et investit en permanence dans la formation et les technologies de pointe (réalité virtuelle, par exemple).
• Des possibilités de formation continue pour vous développer et évoluer au sein de l'organisation.
• Un package salarial compétitif, assorti d'avantages extralégaux (bonus, assurances, smartphone, ordinateur portable, etc.), correspondant à votre expérience et possibilité de travailler à domicile.


Des questions ? Contactez Annelies Vanderbauwhede au +32 9 243 89 52.

Sales Engineer Cooling/ HVAC

Technisch-commercieel en projectmatig expert in de brede markt van koelindustrie

FUNCTIE

• Na de succesvolle marktintroductie van de voorgeïsoleerde COOL-FIT-leidingsystemen ben je mee verantwoordelijk voor het uitbouwen en onderhouden van een uiteenlopende klantenportefeuille: zowel eindklanten, grote installateurs, ingenieurs-, architecten- en studiebureaus als distributiekanalen in Vlaanderen.
• Je opent deuren bij nieuwe en bestaande klanten in de brede markt van koelindustrie (industriële koeling, grote HVAC-projecten, voedings- en drankenindustrie, brouwerijwereld, enz.).
• Je detecteert, met je uitmuntende technische kennis, ook bredere opportuniteiten en oplossingen op maat bij klanten.
• Je ontwikkelt de markt zowel op de middellange als op de lange termijn door ervoor te zorgen dat GF gespecificeerd raakt in de bestekken van de studieburelen voor projecten in de brede sector van de bouw (kantoren, hotels, ziekenhuizen, etc.).
• Je slaagt erin om, dankzij jouw technische kennis en commerciële flair, een deal af te ronden.
• Je vormt het aanspreekpunt van a tot z tijdens de totale duur van het project. Dit op het gebied van dimensionering van het leidingsysteem, het ontwerp en installatie evenals de begeleiding en opvolging.
• Je creëert bijkomende betrokkenheid naar klanten toe via het geven van producttraining en het deelnemen aan sectorgerelateerde seminaries en evenementen.
• Je staat in voor een efficiënte en correcte rapportering van je acties en resultaten.
• Je houdt je kennis continu up-to-date en hebt oog voor evoluties en trends in de markt.
• Je draagt bij tot een goede en collegiale teamsfeer.
• Je rapporteert aan de BU Manager BT/HVAC en werkt nauw samen met je collega's om als één team de vooropgestelde doelstellingen te behalen.PROFIEL

• Je beschikt over een hoger technisch diploma, idealiter een masterdiploma.
• Je hebt ervaring in industriële koeling, ervaring met grote HVAC-projecten of ervaring in een daaraan gerelateerde werkomgeving. Kennis van gebouwentechnologie (met focus op systemen ter bestrijding van legionella) is een troef.
• Je bent een netwerker met de focus op het uitbouwen van langetermijnpartnerships en getuigt van goede projectmanagement skills.
• Je technische expertise staat je toe om breed mee te denken met klanten.
• Je bent resultaatgericht, commercieel, hands-on en pragmatisch ingesteld. Je weet van aanpakken.
• Je bent een dynamische teamplayer en communiceert zowel intern en extern op een transparante manier.
• Je beschikt over de nodige discipline en nauwkeurigheid op het gebied van rapportering.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van het Frans en Engels.AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (wagen, bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home office te werken.


Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Sales Engineer Cooling/ HVAC

Expert en projets et technico-commercial sur le vaste marché de l'industrie de la réfrigération

FONCTION

• Vous êtes responsable du développement et de l'entretien d'un portefeuille diversifié de clients : tant des clients finaux que des grands installateurs, bureaux d'ingénieurs, bureaux d'architectes et d'études, ainsi que des canaux de distribution en Flandre.
• Vous démarchez aussi bien les nouveaux clients que les clients existant sur le vaste marché de l'industrie de la réfrigération (réfrigération industrielle, projets HVAC de grande envergure, industrie alimentaire et des boissons, secteur brassicole…).
• Grâce à vos excellentes connaissances techniques, vous identifiez également de plus larges opportunités et des solutions sur mesure en fonction des clients.
• Vous développez le marché aussi bien à moyen terme qu'à long terme en faisant en sorte que GF soit repris spécifiquement dans les cahiers des charges de bureaux d'études pour des projets dans le secteur de la construction (bureaux, hôtels, hôpitaux…).
• Vos connaissances techniques et votre sens commercial sont vos principaux atouts pour conclure vos ventes.
• Vous êtes le point de contact pendant toute la durée du projet, pour le dimensionnement du système de tuyauteries, la conception et l'installation ainsi que l'encadrement et le suivi.
• Vous créez une implication supplémentaire à l'égard des clients en donnant des formations sur les produits et en participant à des séminaires et événements dans le secteur.
• Vous rapportez efficacement et correctement vos actions et résultats à votre manager.
• Vous maintenez vos connaissances à jour en permanence et suivez avec attention les évolutions et les tendances du marché.
 Vous contribuez à la bonne ambiance au sein de l'équipe.
• Vous rapportez au BU Manager BT/HVAC et travaillez en étroite collaboration avec vos collègues afin d'atteindre, en équipe, les objectifs visés.PROFIL

• Vous êtes titulaire d'un diplôme technique supérieur, idéalement un diplôme de master.
• Vous avez de l’expérience en réfrigération industrielle, dans les projets HVAC de grande envergure ou dans un environnement de travail qui y est apparenté. Une connaissance de la technologie des bâtiments (plus spécifiquement des systèmes pour combattre les légionelles) constitue un atout.
• Vous êtes un réseauteur qui vise à développer des partenariats à long terme et dispose de bonnes compétences en matière de gestion de projets.
• Votre expertise technique vous permet de réfléchir largement avec les clients.
• Vous êtes orienté(e) résultat, avez un bon sens commercial, vous adoptez une approche pratique et êtes pragmatique. Vous êtes un travailleur acharné.
• Vous jouez un rôle dynamique au sein de votre équipe et communiquez avec transparence aux niveaux interne et externe.
• Vous disposez de la discipline et de la précision nécessaires en matière de rapportage.
• Vous parlez couramment le néerlandais et avez une bonne connaissance du français et de l'anglais.OFFRE

• Une fonction variée à responsabilité, riche en défis, dans une entreprise stable et financièrement saine.
• Une entreprise axée sur les tendances majeures en matière de solutions de durabilité.
• Une équipe collégiale et dynamique, avec des lignes de communication courtes, où vous pouvez faire la différence.
• La possibilité de contribuer à la poursuite de la croissance et au développement de la position sur le marché du bureau de vente belge, qui peut souvent montrer l'exemple au sein du groupe et investit en permanence dans la formation et les technologies de pointe (réalité virtuelle, par exemple).
• Des possibilités de formation continue pour vous développer et évoluer au sein de l'organisation.
• Un package salarial compétitif, assorti d'avantages extralégaux (voiture, bonus, assurances, smartphone, ordinateur portable, etc.), correspondant à votre expérience et la possibilité de travailler à domicile.


Des questions ? Contactez Annelies Vanderbauwhede au +32 9 243 89 52.

Business Development Manager Process Automation

Klantgerichte technisch expert in automatisatie, meet- en regeltechnieken voor Wallonië en Luxemburg

FUNCTIE

• Je bent, in nauwe samenwerking met de accountmanager voor Wallonië, mee verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van bestaande industriële klantenrelaties (chemische procesindustrie en waterbehandeling) in de regio Wallonië & Luxemburg. Je legt een sterke focus op geautomatiseerde kleppen en meet- en regelapparatuur.
• Je maakt het verschil bij klanten door je technische productkennis, je oplossingsgerichtheid en door project- en procesmatig mee te denken in een complexe markt waarin ook de GF-verdelers actief zijn.
• Je ontwikkelt de markt door actief te prospecteren en bestaande klanten verder uit te bouwen. Dit doe je door de ‘share of wallet’ te verhogen. Daarnaast ligt de focus op ingenieursbureaus om ervoor te zorgen dat GF gespecificeerd raakt in de bestekken in geval van projecten bij industriële eindklanten.
• Je hebt een sterke interesse in procestechnologie gericht op transport van vloeistoffen. Daarbij focus je op het geheel van het proces; inclusief automatisatie, meet- en regelapparatuur, selectie van de gepaste kunststofleidingen met bijhorende verbindingstechnologie, etc.
• Je staat in voor een efficiënte en correcte rapportering van je acties en resultaten.
• Je houdt je kennis continu up-to-date en hebt oog voor evoluties en trends in de markt.
• Je draagt bij tot een goede teamsfeer en collegialiteit.
• Je rapporteert aan de Sales Manager Automation en werkt nauw samen met je collega’s om als één team de vooropgestelde resultaten te bereiken.


PROFIEL

• Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma met een interesse in algemene procestechnologie, chemie, biochemie, milieutechnieken, etc.. Kennis of sterke interesse in geautomatiseerde kleppen, meet- en controletechnieken, vloeistofleer, drukregelingen en dergelijke zijn een grote troef, evenals kennis van kunststofleidingsystemen.
• Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een technische functie (sales, project of proces) en kan een sterke commerciële drive aantonen.
• Je houdt ervan zowel bestaande klanten op te volgen als oog te hebben voor nieuwe opportuniteiten in de markt.
• Je bent resultaatgericht ingesteld en durft kritisch-analytisch mee te denken om de organisatie verder te onderscheiden in zijn segment.
• Je straalt maturiteit en vertrouwen uit, bent een dynamische teamspeler en communiceert op een transparante manier.
• Je beschikt over de nodige discipline en nauwkeurigheid op het gebied van rapportering.
• Je spreekt vloeiend Frans en hebt een goede kennis van het Engels. Kennis van het Nederlands of andere talen is een extra troef.


AANBOD

• Een afwisselende en uitdagende functie met verantwoordelijkheid binnen een financieel gezond en stabiel bedrijf.
• Een bedrijf dat zich richt op de megatrends op vlak van duurzaamheidsoplossingen.
• Deel uitmaken van een collegiaal en dynamisch team met korte communicatielijnen, waar jij het verschil kan maken.
• Mee kunnen bouwen aan de verdere groei en marktpositie van het Belgische verkoopkantoor dat binnen de groep heel vaak aan de kar kan en mag trekken en continu investeert in opleiding en de nieuwste technologieën (bijvoorbeeld virtual reality).
• Continue opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en mee te groeien binnen de organisatie.
• Een competitief salarispakket met extralegale voordelen (wagen, bonus, verzekeringspakket, smartphone, laptop, etc.) in lijn met je ervaring en de mogelijkheid om vanuit home office te werken.


Vragen? Contacteer Annelies Vanderbauwhede at +32 9 243 89 52.

Business Development Manager Process Automation

Expert(e) technique orienté(e) client en automatisation, techniques de mesure et de contrôle pour la Wallonie et le Luxembourg

FUNCTION

• En étroite collaboration avec l'account manager pour la Wallonie, vous êtes responsable de l'entretien et du développement des relations existantes avec des clients industriels (industrie chimique et traitement de l'eau) en Wallonie et au Luxembourg. Vous vous concentrez plus particulièrement sur les vannes automatisées ainsi que les équipements de mesure et de contrôle.
• Vous faites la différence chez les clients grâce à vos connaissances techniques des produits, votre détermination à trouver des solutions et votre réflexion orientée projet et processus sur un marché complexe où de nombreux distributeurs GF opèrent également.
• Vous développez le marché en menant une prospection active et en développant la clientèle existante. Pour ce faire, vous augmentez la part du portefeuille. Vous vous concentrez par ailleurs sur les bureaux d'ingénieurs afin que GF soit spécifiquement repris dans les cahiers des charges dans le cadre de projets chez des clients finaux industriels.
• Vous témoignez un vif intérêt pour la technologie des processus axée sur le transport de liquides. Vous vous concentrez sur l'ensemble du processus, y compris l'automatisation, les équipements de mesure et de contrôle, la sélection des tuyaux en plastique adéquats avec la technologie de raccordement correspondante, etc.
• Vous rapportez efficacement et correctement vos actions et résultats.
• Vous tenez vos connaissances à jour en permanence et suivez avec attention les évolutions et tendances sur le marché.
• Vous contribuez à une bonne ambiance au sein de l'équipe et à la collégialité.
• Vous rapportez au Sales Manager Automation et travaillez en étroite collaboration avec vos collègues afin d'atteindre, en équipe, les résultats escomptés.PROFIL

• Vous êtes titulaire d'un diplôme de bachelier ou de master et témoignez de l'intérêt pour la technologie générale des processus, la chimie, la biochimie, les techniques environnementales, etc. Une connaissance ou un vif intérêt à l'égard des vannes automatisées, des techniques de mesure et de contrôle, des liquides, des régulations de pression et autres constitue un atout majeur, tout comme une connaissance des systèmes de tuyauteries en plastique.
• Vous possédez au moins 3 ans d'expérience dans une fonction technique (vente, projet ou processus) et faites preuve d'un grand dynamisme commercial.
• Vous aimez assurer le suivi de clients existants et identifier de nouvelles opportunités sur le marché.
• Vous êtes orienté(e) résultat et osez réfléchir de manière critique et analytique afin que l'organisation continue de se distinguer dans son segment.
• Vous faites preuve de maturité et de confiance, jouez un rôle dynamique au sein de votre équipe et communiquez avec transparence.
• Vous disposez de la discipline et de la précision nécessaires en matière de rapportage.
• Vous parlez couramment français et avez une bonne connaissance de l'anglais. La connaissance du néerlandais ou d'autres langues constitue un atout supplémentaire.OFFRE

• Une fonction variée à responsabilité, riche en défis, dans une entreprise stable et financièrement saine.
• Une entreprise axée sur les tendances majeures en matière de solutions de durabilité.
• Une équipe collégiale et dynamique, avec des lignes de communication courtes, où vous pouvez faire la différence.
• La possibilité de contribuer à la poursuite de la croissance et au développement de la position sur le marché du bureau de vente belge, qui peut souvent montrer l'exemple au sein du groupe et investit en permanence dans la formation et les technologies de pointe (réalité virtuelle, par exemple).
• Des possibilités de formation continue pour vous développer et évoluer au sein de l'organisation.
• Un package salarial compétitif, assorti d'avantages extralégaux (voiture, bonus, assurances, smartphone, ordinateur portable, etc.), correspondant à votre expérience et possibilité de travailler à domicile.


Des questions ? Contactez Annelies Vanderbauwhede au +32 9 243 89 52.

This recruitment is exclusively conducted by Hudson
Visit be.hudson.com for more information.